måndag 22 augusti 2016

Välkomna till BG! 

Minnesanteckningar från introduktionen.

Information i klassrummet:

 - Genomgång av schemat. Notera att detta kan komma att uppdateras och ändras. Schemat kan ni se här

 - STHAL-tid (studieteknik och stöd) är inlagd fredagar 9.50-10.30 i A304.

 - Utdelning av Gymnasiehandboken och blanketten Pauliskolans spelregler 2016/2017. Blanketten ska skrivas på och lämnas åter onsdag 24/8 på mentorstiden.

 - Utdelning av blanketten Personuppgifter (elev). Blanketten ska fyllas i, skrivas på och lämnas åter på onsdag 24/8 på mentorstiden.

 - Dexter/ närvaro: Frånvaro kan påverka ens CSN. Frånvaro ska meddelas i förväg till mentorerna. Är man borta mer än fyra tillfällen på en månad kan detta rapporteras till CSN. Ett tillfälle är ett sammanhängande tillfälle och kan alltså både vara en lektion och en hel vecka. Många sena ankomster räknas också till ens frånvaro. Sjukfrånvaro ska rapporteras varje dag man är borta (alltså inte bara första dagen). Om man riskerar att förlora sitt bidrag så kommer Minna att prata med er. Man förlorar sitt bidrag en månad i taget.

- Modermålsblanketten ska vara tillbaka nästa måndag (v. 35) och man måste gå på välkomstmötet den 1/9 i Värnhemsskolans aula kl. 15-17 och kontakta Pethra (vår SYV som sitter på SYV-torget i B-huset).

- Om man är berättigad till busskort så ska man gå till receptionen för att få sitt busskort. Länsbusskorten skickas direkt hem.

- Genomgång av en del av ordningsreglerna som gäller på skolan. Dessa finns uppsatta i samtliga klassrum.

 - Utdelning av blanketterna Medgivande att rekvirera skolhälsovårdsjournal från föregående skolor. Blanketten ska fyllas i, skrivas på och lämnas åter onsdag 24/8 på mentorstiden.
Information om sammanhållen journalföring - gymnasieskolan delades också ut.

 - Utdelning av blanketten Avtal om lån av elevdator. Läs igenom, skriv på och lämna i när du får din lånedator onsdag 31/8.

/Minna och Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar